Pohybem ke zdraví a dobré náladě – SGO spolupracuje s týmem fyzioterapeutů

Slezské gymnázium získalo výjimečnou příležitost zprostředkovat žákům i učitelům 10 fyzioterapeutických lekcí, které vznikly díky PhDr. Ivaně Urbančíkové a jejím kolegům.

Tyto lekce, na jejichž přípravě se podílí také žák 1. ročníku a člen projektu TV SGO Ondřej Urbančík společně s absolventem školy fyzioterapeutem Štěpánem Křístkem, poskytnou podporu v době distanční výuky, kdy se sportovní a pohybové aktivity omezily kvůli mimořádným opatřením vlády na minimum.

Nedostatek pohybu a mnohahodinové sezení u počítače se podepisují na zdraví všech zúčastněných. Fyzioterapeutické lekce budou uvolňovány postupně po dobu deseti týdnů, budou však dostupné i zpětně, a to po dobu jednoho roku. Následně budou v off-line podobě využitelné i v dalším období.

„Lekce poslouží jako průvodce správného cvičení a získání správných pohybových návyků, které se budou hodit po celý život, ne jen v této době. Naučíme žáky, jak správně používat a vnímat vlastní tělo, přičemž se zaměříme na hluboký stabilizační systém. Poskytneme studentům návod, jak posílit nebo protáhnout ty části těla, které to potřebují,“ uvádějí autoři projektu.  

Využijte této jedinečné šance a cvičte s fyzioterapeutickým týmem a se Slezským gymnáziem!

Rádi se podělíme o inspiraci – veškeré informace naleznete na www.fyzioproskoly.cz.